Project - International Folkfestivals

Description


Description: De hoofdintentie van Internationale Folkfestivals was het ontwikkelen van een gezamenlijke promotie van de 5-daagse folkfestivals zoals die jaarlijks in de 3e week van januari in Tilburg (concertzaal 013) en Gent (Handelsbeurs) plaatsvinden. Al sinds juni 2000 werd er incidenteel samengewerkt. In januari 2002 werd overeengekomen de festivals stapsgewijs te laten samensmelten. Om tot de samensmelting van deze 2 festivals te komen, was een gemeenschappelijke reclame van groot belang. Met de uitvoering van deze gezamenlijke promotiecampagne wensten de partners grotere publieksgroepen te mobiliseren, dan dat zij afzonderlijk konden. Publieksgroepen die over het algemeen zeer geïnteresseerd zijn in de specifieke programmering van de festivals en zich daarvoor graag willen verplaatsen. Door het samenbrengen van de festivals ontstaan er ook meer opportuniteiten om grotere namen binnen te halen. Vanaf 2004 was de samensmelting een feit. Het gezamenlijke folkfestival ging vanaf die dag verder onder de naam Route 04. Nog altijd wordt het 'duofestival' beschouwd als een van de beste festivals van de Lage Landen.
Achievements: Please refer to the 'Description' field, which also includes the achievements of this project.Project Summary


Project name (EN): International Folkfestivals
Project acronym: Internationale Folkfestivals

Period: 2000-2006
Date of latest update: 2014-07-31

Project status: Ongoing

Total budget/expenditure: EUR 405.000,00
European Union funding: EUR 202.500,00

Project documents

The documents below were published as mentioned in field "Data source" (attached to each document). Keep.eu users are free to use these documents as long as the data source and keep.eu are mentioned.

No outputs available yet.

Partners Data


Lead Partner (EN): Stichting Internationaal Folkfestival
Lead Partner: Stichting Internationaal Folkfestival
Address: Schagen, Netherlands
Legal status: n/a

Address: Gent, Belgium
Legal status: n/a

Partners Location


  Lead Partner     Project Partner