Project - ICQ

Description


Description: Kunst in Zicht en Bureau CiST willen, in samenwerking met vzw Aktuwa, de kwaliteit van kunst- en cultuureducatie in en voor het onderwijs via samenwerking en inhoudelijke verdieping verbeteren. Dit willen ze bereiken door op diverse plaatsen in Vlaanderen en Nederland opleidingstrajecten voor leerkrachten en medewerkers uit de kunst- en culturele sector uit te werken. Daarnaast zetten ze op lokaal niveau netwerken op die duurzame samenwerkingsverbanden tussen het onderwijs en de culturele sector stimuleren en leerkrachten en leerlingen creatief vaardiger maken. De steden Turnhout en Tilburg worden als basislocaties voor de netwerking rond cultuur en onderwijs als eerste in gang gezet.
Achievements: Het doel van dit project was het verbeteren van de kwaliteit van kunst- en cultuureducatie in en voor het onderwijs via samenwerking en inhoudelijke verdieping op diverse plaatsen in Vlaanderen en Nederland. Zo werden opleidingstrajecten uitgewerkt voor leerkrachten en medewerkers uit de kunst- en culturele sector. Het project verliep succesvol en er was veel enthousiasme en interesse vanuit zowel de culturele als de onderwijssector. De geïntegreerde ICQ cursus, die tijdens dit project werd ontworpen, zal verder gebruikt worden in verschillende vervolgtrajecten aan beide zijden van de grens.Project Summary


Project name (EN): ICQ
Project acronym: ICQ

Period: 2007-2013
Date of latest update: 2016-03-01

Web: http://www.grensregio.eu

Project start date: 2009-05-01
Project end date: 2012-03-31
Project status: Closed

Total budget/expenditure: EUR 768.630,68
European Union funding: EUR 384.315,34

Project documents

The documents below were published as mentioned in field "Data source" (attached to each document). Keep.eu users are free to use these documents as long as the data source and keep.eu are mentioned.

No outputs available yet.

Partners Data


Lead Partner (EN): Kunst in Zicht vzw
Lead Partner: Kunst in Zicht vzw
Address: Warandestraat 42, Turnhout, Belgium
Legal status: n/a

Address: Veemarktstraat 39, CT Tilburg, Netherlands
Legal status: n/a
Address: Warandestraat 42, Turnhout, Belgium
Legal status: n/a

Partners Location


  Lead Partner     Project Partner