Project - I-TRAVLE

Description


Description: Multiple-Sclerosis (MS) en Cerebro-Vasculair Accident (CVA) zijn invaliderende aandoeningen die steeds vaker voorkomen. Om de zelfredzaamheid van patiënten te verhogen, kan specifieke revalidatietraining heel effectief zijn. In het huidige zorgaanbod kan deze echter maar beperkt worden aangeboden. Een oplossing hiervoor vormt de inzet van revalidatierobotica. In het voorafgaand Interreg-project “Revalidatie-Robotica II” werd een prototype virtuele leeromgeving ontwikkeld met als naam I-TRAVLE, ‘individualised technology and robot-assisted virtual learning environment’. Met behulp van een revalidatierobot kan de patiënt navigeren door het systeem en aangepaste oefeningen uitvoeren die vooraf door de therapeut worden ingesteld. Door nu te investeren in het vervolgproject I-TRAVLE, wil Europa de implementatie van deze revalidatietechnologie verder faciliteren, zodat patiënten volledig autonoom kunnen oefenen in deze virtuele leeromgeving. Bedoeling is dat de aangeboden oefeningen gepersonaliseerd zijn en automatisch aangepast worden aan de mogelijkheden van de gebruiker. Verder wil men patiënten ook de mogelijkheid bieden om deze virtuele leeromgeving in de thuissituatie te gebruiken.
Achievements: Multiple-Sclerosis (MS) en Cerebro-Vasculair Accident (CVA) zijn invaliderende aandoeningen die steeds vaker voorkomen. Om de zelfredzaamheid van patiënten te verhogen, kan specifieke revalidatietraining heel effectief zijn. In het huidige zorgaanbod kan deze echter maar beperkt worden aangeboden. Een oplossing hiervoor vormt de inzet van revalidatierobotica. In het project Revalidatierobotica II werd een prototype virtuele leeromgeving ontwikkeld met als naam I-TRAVLE, “individualised technology and robot-assisted virtual learning environment”. Met behulp van een revalidatierobot kan de patiënt navigeren door het systeem en aangepaste oefeningen uitvoeren die vooraf door de therapeut wordt ingesteld. Door verder te investeren in het vervolgproject I-TRAVLE, wilden de projectpartners de implementatie van deze revalidatietechnologie verder faciliteren, zodat patiënten volledig autonoom kunnen oefenen in deze virtuele leeromgeving. De aangeboden oefeningen zijn verder gepersonaliseerd en automatisch aangepast aan de mogelijkheden van de gebruiker. Verder hebben de patiënten nu ook de mogelijkheid om deze virtuele leeromgeving in hun thuissituatie te gebruiken. Voor meer info: www.i-travle.eu

Thematic InformationProject Summary


Project name (EN): I-TRAVLE
Project acronym: I-TRAVLE

Period: 2007-2013
Date of latest update: 2016-03-01

Web: http://www.i-travle.eu

Project start date: 2012-04-01
Project end date: 2014-12-31
Project status: Closed

Total budget/expenditure: EUR 537.695,64
European Union funding: EUR 268.847,82

Project documents

The documents below were published as mentioned in field "Data source" (attached to each document). Keep.eu users are free to use these documents as long as the data source and keep.eu are mentioned.

No outputs available yet.

Partners Data


Lead Partner (EN): Universiteit Hasselt
Lead Partner: Universiteit Hasselt
Address: Martelarenlaan 42, Hasselt, Belgium
Legal status: n/a

Address: Boemerangstraat 2, Overpelt, Belgium
Legal status: n/a
Address: Zandbergsweg 111, Hoensbroek, Netherlands
Legal status: n/a

Partners Location


  Lead Partner     Project Partner