Project - Waterstofimplementatietrajecten

Description


Description: Het grensoverschrijdende project “Waterstofimplementatietrajecten” bouwt verder op de reeds bestaande toepassingen uit het Interreg-project “Waterstofregio Vlaanderen – Zuid-Nederland” voor de provincies Noord-Brabant, Antwerpen en Vlaams-Brabant. Momenteel bestaan er al een waterstoftankstation voor heftrucks bij Colruyt Group in Halle, een allereerste verplaatsbare waterstoftankstation op de Automotive campus in Helmond voor bussen en vuilniswagens en een extra waterstoftankstation specifiek voor bussen in de haven van Antwerpen. Op basis van de ervaringen uit drie demonstratieprojecten zal men nagaan of er in deze drie provincies ook op andere locaties waterstofinfrastructuur kan worden gerealiseerd. Zo wil de grensregio Vlaanderen-Nederland zijn status als koploper op het vlak van waterstof in Europa. “Door de implementatietrajecten direct af te stemmen op de Europese ambities en de regionale industrie mee te betrekken kunnen we een duidelijke technologierol op Europees niveau opnemen,” aldus de pro-jectverantwoordelijke Adwin Martens, directeur WaterstofNet.
Achievements: Het project “Waterstofimplementatietrajecten” bouwt verder op de ervaringen met waterstoftankstations in Halle, Helmond en de Antwerpse haven, alle drie demonstratieprojecten uit het Interreg-project “Waterstofregio”. Op basis van de bevindingen ging men na of er in de provincies Antwerpen, Noord-Brabant en Vlaams-Brabant ook op andere locaties waterstofinfrastructuur kon worden gerealiseerd. Zo heeft de grensregio Vlaanderen-Nederland zijn status als koploper op het vlak van waterstof in Europa nog versterkt. Als resultaat van het project werden in de grensregio een aantal locaties bepaald die kansrijk zijn om tankinfrastructuur te gaan ontwikkelen (Brussel, Antwerpen, Breda, Helmond, Rotterdam) om aldus het noodzakelijke netwerk te creëren om verdere industriële ontwikkeling mogelijk te maken. Voor meer info: www.waterstofnet.eu

Thematic Information


Thematics: Infrastructure  


Project Summary


Project name (EN): Waterstofimplementatietrajecten
Project acronym: Waterstofimplementatietrajecten

Period: 2007-2013
Date of latest update: 2016-03-01

Web: http://www.grensregio.eu

Project start date: 2014-01-01
Project end date: 2014-12-31
Project status: Closed

Total budget/expenditure: EUR 185.750,00
European Union funding: EUR 90.000,00

Project documents

The documents below were published as mentioned in field "Data source" (attached to each document). Keep.eu users are free to use these documents as long as the data source and keep.eu are mentioned.

No outputs available yet.

Partners Data


Lead Partner (EN): WaterstofNet vzw
Lead Partner: WaterstofNet vzw
Department: Mobility
Address: Slachthuisstraat, Turnhout, Belgium
Website: www.waterstofnet.eu
Legal status: public

Address: Tilburg, Netherlands
Legal status: n/a
Address: Turnhout , Belgium
Legal status: n/a
Address: Leuven, Belgium
Legal status: n/a

Partners Location


  Lead Partner     Project Partner