Project - Abaújvár És Kechnec Között Hernád Folyón Átívelő Határátkelő Híd És Összekötő Utak Építése - Výstavba pohraničného mostu cez rieku Hornád medzi obcami Abaújvár a Kechnec a výstavba spojovacích ciest

Description


Description: A fejlesztés során a 300 fős lélekszámú Abaújvár és 1104 fős Kechnec között kívánjuk megteremteni a jobb határátkelés lehetőségeket. Abaújvár község Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, az Abaúj-Hegyközi kistérségben található. Kechnec község Szlovákiában Kassa megyében, Kassától 18 km-re. Az Abaúj-Hegyközi kistérségben a munkanélküliség 28,26%, Abaújváron 22 %-os a munkanélküliség jellemző. Kechnec lakossága 1991 óta 24%-kal nőtt, a 32%-os munkanélküliséget időközben sikerült 6%-ra redukálni. A település kedvező helyzete a Kechneci Ipari Parknak köszönhető, mely Szlovákia egyik legjobban előkészített ipari parkjainak egyike. A térség az egyik problémája a fejletlen közúti infrastruktúra, annak ellenére, hogy jelentős transz-európai forgalmat bonyolítanak le, továbbá Magyarország és Szlovákia határán húzódó folyók szintén akadályozzák a területek elérhetőségét, gátat szabva a térség fejlődésének. Kechnecen kialakult gazdasági központban a cégek száma dinamikusan növekszik, folyamatosan keresik az új munkaerőt, ez a tendencia kedvező hatásokat fejhet ki a magyar határmenti térségekre, ahol a munkanélküliség rendkívül magas. Jelenleg a munkaerő-piaci együttműködés a Kechnec-i terület és az Abaújvári terület között rendkívül alacsony szintű. A projektre vonatkozó igényfelmérés lakossági fórumokon keresztül megtörtént, a célcsoport a fejlesztést támogatja, az abban foglalt célokkal egyetért. A fejlesztés megvalósítását a Sátoraljaújhelyi és a Sárospataki kistérségek is támogatják.
Achievements: Considering the insufficient number of border crossing points in the area, the aim of the project is to create better crossing opportunities on the river Hernad/Hornád between Abaújvár and Kechnec. The project was the first phase of a two-phase investment: the preparation of studies (such as geodesy and landscaping, geomechanics, acquiring authorization, settlement of property relations, preparation of an environmental protection study, feasibility study) in the first phase, and the construction itself in the second one.

Thematic Information


Thematics: Infrastructure  


Project Summary


Project name (EN): Abaújvár És Kechnec Között Hernád Folyón Átívelő Határátkelő Híd És Összekötő Utak Építése - Výstavba pohraničného mostu cez rieku Hornád medzi obcami Abaújvár a Kechnec a výstavba spojovacích ciest
Project acronym: Abaújvár Kechnec Összekötő út és híd - Spojovacia cesta a most Abaújvár a Kechnec

Period: 2007-2013
Date of latest update: 2014-04-30

Web: http://www.husk-cbc.eu/

Project start date: 2010-11-01
Project end date: 2011-10-31
Project status: Closed

Total budget/expenditure: EUR 174.580,99
European Union funding: EUR 148.393,84

Project documents

The documents below were published as mentioned in field "Data source" (attached to each document). Keep.eu users are free to use these documents as long as the data source and keep.eu are mentioned.

No outputs available yet.

Partners Data


Lead Partner (EN): Abaújvár Község Önkormányzata (Obec Abaújvár)
Lead Partner: Abaújvár Község Önkormányzata (Obec Abaújvár)
Address: Petőfi út 4, Abaújvár, Hungary
Legal status: n/a

Partners Location


  Lead Partner     Project Partner