Project - Közös munkaerőpiaci információs rendszer / Spoločný informačný systém trhu práce

Description


Description: A projekt átfogó célja egy munkaerőpiac-kutató és információs rendszer kiépítése. A rendszer tartalmazza az aktuális ökonómiai és szociális ügyi információk adatbázisait, adatokat gyűjt a munkaerőpiac lehetőségeiről és előírásairól a jogosult területeken a határ mindkét oldalán. Ennek köszönhetően a projekt aktívan hozzájárul a munkanélküliség csökkentéséhez az adott régiókban. A projekt célja teljes mértékben kötődik az 1.sz. program : " a határ menti ökonómiai versenyképesség megerősítése" céljai megvalósításához. Specifikus célok: a.) Munkanélküliek megsegítése szabad álláshelyek felkutatásával A portál célja a munkanélküliek, diákok, fiatal pályakezdők, valamint speciális szükségletű állampolgárok (mozgássérültek, gyermeknevelési szabadságukról munkaviszonyba visszatérő nők, más nemzetiségű ill. marginális csoporthoz tartozók stb.) tájékoztatása a betölthető, szabad állásajánlatokról a határ mindkét oldalán. A portál lehetővé teszi a közvetlen kapcsolatot a lehetséges munkáltató és a célcsoport tagjai közt a konkrét feltételek konzultálása céljából. b.) Törvényismertetés és szaktanácsadás A portálon (IR) megtalálhatók majd a munka törvénykönyve aktualizációi, valamint a legfontosabb munkaügyi törvények tömör magyarázatai. A portál tájékoztatja majd az érdeklődőket a készülő nyelvtanfolyamokról, szakmai továbbképzésekről, állásbörzékről nem csak a munkanélkülieknek c.) Határ menti munkáltatók effektív támogatása a munkaerő keresés területén. Állami- és magánvállalatoknak egyaránt lehetőségük nyílik saját kritériumaik szerint keresni a megfelelő alkalmazottat. A rendszerbe történő regisztráció után hozzáférhetnek a célszemély életrajzához. A kiválasztott jelölt élérthetősége bebiztosítása, lehetővé teszi a közvetlen kommunikációt. Az IR lehetővé teszi a portálon a szabad pozíciók közzétételét a munkaviszony feltételeivel és az alkalmazottal szemben támasztott elvárások pontos meghatározásával. Ennek köszönhetően a munkát keresők felmérhetik saját lehetősége.
Achievements: Within the project, a new monitoring and information system concerning the labour market in the Hungary – Slovakia cross border regions has been created. The project aimed to support the unemployed in search of vacancies and employers in search of a suitable workforce. The job portal furthermore provides up-to-date information on current legislation and regulations and the situation on the labour markets in both countries. The project created a complex cross-border labour market information system JOBfish.eu, which can also be used via modern electronic communication tools as mobile phone applications are available for the Android, iOS and Windows Phone systems. Through contact centres established in the seat of project partners, permanent assistance and support services are provided to the target groups.

Thematic InformationProject Summary


Project name (EN): Közös munkaerőpiaci információs rendszer / Spoločný informačný systém trhu práce
Project acronym: HUSK JOBs portal

Period: 2007-2013
Date of latest update: 2014-04-30

Web: http://www.husk-cbc.eu/

Project start date: 2013-06-01
Project end date: 2014-05-31
Project status: Closed

Total budget/expenditure: EUR 335.812,00
European Union funding: EUR 271.168,18

Project documents

The documents below were published as mentioned in field "Data source" (attached to each document). Keep.eu users are free to use these documents as long as the data source and keep.eu are mentioned.

No outputs available yet.

Partners Data


Lead Partner (EN): Centrum pokročilých technológií Bratislava n.o.
Lead Partner: Centrum pokročilých technológií Bratislava n.o.
Address: Martinská 25, Bratislava, Slovakia
Legal status: n/a

Partners Location


  Lead Partner     Project Partner